Αιτωλικό

Πιο μεγάλο από χωριό, πιο μικρό από πόλη αλλά εξίσου ιστορικός τόπος. Το Αιτωλικό είναι χτισμένο κυριολεκτικά μέσα στην θάλασσα, κάτι που θα διαπιστώσετε και εσείς καθώς θα περνάτε τον στενό δρόμο- γέφυρα που διασχίζει την λιμνοθάλασσα Αιτωλικού για να βρεθείτε στο κέντρο του.

Βρίσκεται καταμεσής ενός σπάνιου οικοσυστήματος που περιβάλλεται από υγροβιότοπους στους οποίους βρίσκουν καταφύγιο πάνω από 250 είδη πουλιών αρκετά απειλούμενα με εξαφάνιση. Ερωδιοί, αγριόπαππιες, πελεκάνοι, μαυρόκοτες κι άλλα θαλασσοπούλια βρίσκουν τροφή στα ήρεμα νερά του ενώ στους γύρο λόφους αφθονούν οι πέρδικες, τσαλαπετεινοί και τα ορτύκια. Στο Αιτωλικό μπορείτε να επισκεφθείτε το μουσείο χαρακτικής της Βάσως Κατράκη και να απολαύσετε θαλασσινά στις ψαροταβέρνες της περιοχής.

Κάθε χρόνο το τριήμερο 21, 22 και 23 Αυγούστου γίνετε το πανηγύρι της Αγιά Αγάθης, μια εθνικοθρησκευτική γιορτή εμπνευσμένη από τα γεγονότα κατά την επανάσταση του 1821. Το πανηγύρι με ιδιαίτερο παραδοσιακό χαρακτήρα και τους συμμετέχοντες να φορούν φουστανέλες και να χορεύουν υπό τους ήχους των ζουρνάδων και του νταουλιού.