Υλικά
1 κιλό μπακαλιάρος
1 φλιτζάνι άσπρο κρασί
1 κούπα αλεύρι
ί κούπα ελαιόλαδο
300 γρ. ρεβίθια
1 κρεμμύδι
1 αυγό
1 κουταλιά σούπας ξίδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Αφήνουμε τα ρεβίθια για 12 ώρες στο νερό ώστε να φουσκώσουν. Καθαρίζουμε τον μπακαλιάρο, τον κόβουμε σε φέτες και τον αφήνουμε στο άσπρο κρασί να μαριναριστεί. Πολτοποιούμε τα ρεβίθια με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε λίγο αλάτι. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το κρεμμύδι και το μαραίνουμε. Κατόπιν προσθέτουμε τον πουρέ ρεβιθιών. Μόλις το μίγμα ομογενοποιηθεί, το κατεβάζουμε από τπ φωτιά και προσθέτουμε το αυγό που έχουμε χτυπήσει και το ξίδι. Ανακατεύουμε καλά.
Στο μεταξύ στραγγίζουμε τον μπακαλιάρο και τον αλατίζουμε. Τον αλευρώνουμε και από τις δύο πλευρές και τηγανίζουμε. Σερβίρουμε με τον πουρέ ρεβιθιών.